Veelgestelde vragen

Brows

Bij Coloured Brows worden je wenkbrauwen geverft met wenkbrauwverf. De verf laat 2 dagen een afdruk achter op je huid en zorg ervoor dat je haren 6 weken een mooie kleur hebben.

Henna Brows laat tot 2 weken een afdruk achter op je huid, hiermee wordt een make-up look gecreëerd, waardoor je ’s morgens geen wenkbrauwmake-up hoeft te gebruiken.

De henna is 88% natuurlijk. Wanneer er alleen pure hennapoeder wordt gebruikt, blijft er op de huid een rode afdruk achter. Om dit te voorkomen worden er verschillende kleurpigmenten toegevoegd.

  • 24 uur geen make-up
  • 24 uur niet je wenkbrauwen reinigen
  • 24 uur geen zonnebank/zon
  • Stop met epileren!
  • Vermijd producten op oliebasis, scrubs en peelings

Op dit moment is het alleen mogelijk op de bovenlip en kin te waxen.

Breid jouw behandeling uit met extra gezichtsbehandelingen!

In verband met zwangerschapshormonen kan het zijn dat de wenkbrauwverf minder goed pakt. Daarnaast kan de huid ook gevoeliger zijn tijdens het waxen. Door de zwangerschapshormonen kan de huid anders reageren dan normaal. Om allergische reacties te voorkomen, is het niet mogelijk om een Henna Brows behandeling uit te voeren. 

Tijdens het traject van chemotherapie en/of bestraling is het niet mogelijk om een wenkbrauwbehandeling in te plannen. 

Ja zeker, ervaring leert dat Coloured Brows de perfecte uitkomst biedt! We bespreken stap voor stap welke vorm en kleur het beste bij je past, zodat je natuurlijke uitstraling verbeterd kan worden.

Omdat alopecia zich verschillend kan uiten, adviseer ik om vrijblijvend een afspraak te maken. Bij de afspraak wordt gelet op de volgende punten:

  • (on)Regelmatige haargroeicyclus
  • Haargroeicyclus van het hoofdhaar
  • Aanwezigheid van haarzakjes
  • Hoeveelheid aanwezige wenkbrauwharen
  • Dikte van de haren

Mogelijk kan uit de beoordeling blijken, dat het niet mogelijk is om een behandeling uit te voeren.

Brow Lamination

Brow Lamination is helaas niet geschikt voor overgeplukte wenkbrauwen. We adviseren je om een afspraak te maken voor Natural Brows, zodat er een behandelplan opgesteld kan worden om je wenkbrauwen weer back in shape te krijgen.

Bij de Brow Lamination behandeling worden de haartjes verlengd en staan ze meer uit elkaar. Wanneer er op dat moment een haartje de laatste fase van de groei zat, kan het zijn dat deze uitvalt. Door de nieuwe stand van de haartjes, vallen gaatjes eerder op. Om uitdroging van de haartjes te voorkomen, adviseren wij je op gebruik te maken van de Brow Code Nourishing Growth oil.

Plan een brow lamination afspraak min 5 weken ná een verf of henna brows behandeling.

Brow Lamination is ook geschikt voor wenkbrauwen met permanente make-up. Wanneer je de behandeling combineert met Coloured Brows, geeft dit nog meer een vollere look!

Afhankelijk van het haartype en de nazorg kun je 4-6 weken genieten van je nieuwe brow look!

Permanente Make-up

Door middel van een Powder Brows behandeling, wordt er machinaal met een naald pigment in de bovenste laag van de lederhuid (de huidlaag direct onder de opperhuid) gebracht. Op deze manier wordt er op een zachte manier een poedereffect gecreëerd op de huid. Je wenkbrauwen ogen voller, waardoor je natuurlijke uitstraling wordt versterkt.

Er wordt machinaal met een naald pigment in de bovenste laag van de lederhuid (de huidlaag direct onder de opperhuid) gebracht. Op deze manier wordt er op een zachte manier een poedereffect gecreëerd op de huid.

Met de microbladingtechniek wordt door middel van mesjes (blades) kleine sneetjes in de huid gemaakt en pigment ingebracht. Omdat de mesjes kleine littekens (trauma’s) achterlaten is microblading niet voor elk huidtype geschikt.
Door middel van een Powder Brows behandeling, wordt er machinaal met een naald pigment in de bovenste laag van de lederhuid (de huidlaag direct onder de opperhuid) gebracht. Op deze manier wordt er op een zachte manier een poedereffect gecreëerd op de huid. Je wenkbrauwen ogen voller, waardoor je natuurlijke uitstraling wordt versterkt.

Omdat de pigment niet zo diep wordt ingebracht als een tattoo, ervaar je nagenoeg geen pijn.

Er staat 3 uur gepland voor een Powder Brows behandeling. Dit is inclusief intakegesprek, uittekenen van de wenkbrauwen, de behandeling en het bespreken van de aftercare instructie.

Ik raad je dringend aan om de Powder Brows behandeling inclusief touch up ruim vóór een zonnige vakantie te plannen.
Na de behandeling is de huid nog erg gevoelig en mag het de eerste 30 dagen niet worden blootgesteld aan de zon en/of zonnebank. Ook na genezing geldt dat de gepigmenteerde huid verzorgd dient te worden met een goede zonnebrandcrème.

Als je de permanente make-up goed verzorgt, duur het ca. 6 weken tot de behandelde huid is genezen.

Ik adviseer om de touch up 6 tot 8 weken na je eerste behandeling in te plannen.
Plan je touch up behandeling direct in nadat je een Powder Brows behandeling hebt ingepland. Zo weet je zeker dat je wenkbrauwen op tijd een nabehandeling krijgen.

Omdat het pigment niet zo diep in de huid wordt ingebracht als bij een tattoo, zullen de Powder Brows binnen 1,5 tot 2 jaar vervagen. Na deze periode adviseer ik om een touch up behandeling in te plannen, zodat de kleur een boost kan krijgen en de vorm weer duidelijk zichtbaar wordt. De snelheid van het vervagingsproces is sterk afhankelijk van allerlei factoren zoals het opvolgen van juiste aftercare, huidconditie en levensstijl.

Natuurlijk doe ik er alles aan om ervoor te zorgen dat jij met perfecte wenkbrauwen de salon zult verlaten.
Ondanks alle goede zorg, kan het zijn dat je niet tevreden bent. Ik zoek dan graag samen met jou naar een passende oplossing. Wellicht kan bijvoorbeeld een extra touch up behandeling een goede uitkomst bieden. Indien er geen nabehandeling mogelijk is, dient de permanente make-up verwijderd te worden door middel van laseren. Dit is mogelijk vanaf 3 maanden na de behandeling.
Omdat ik geen laserbehandelingen uitvoer, dient deze elders uitgevoerd te worden. Bijkomende kosten zijn geheel voor eigen rekening.

18+, de permanente make-up behandeling kan zonder toestemming van ouder/voogd uitgevoerd worden.
16/17, de permanente make-up behandeling mag enkel met toestemming van ouder/voogd uitgevoerd worden.
15 jaar of jonger, het is niet mogelijk om een permanente make-up behandeling uit te voeren.

Het plaatsen van permanente make up kan risico’s met zich meebrengen. Het is daarom belangrijk dat je lichamelijk in goede conditie bent.

Permanente make-up kan NIET geplaatst worden wanneer één of meerdere van
onderstaande punten bij jouw van toepassing is:
– je hebt afgelopen 12 maanden plastisch chirurgie of bestraling ondergaan
– je hebt een litteken op je wenkbrauw dat minder dat 12 maanden oud is
– je hebt minder dan 6 weken geleden permanente make-up laten zetten op de
wenkbrauwen
– je hebt minder dan 3 maanden geleden je wenkbrauwen laten laseren of een
ongenezen laserwond
– je hebt een geïrriteerde huid zoals, bultjes, donkere moedervlekken of
zwellingen rondom de wenkbrauwen
– je hebt 24 uur voor de behandeling drank of drugs gebruikt
– je bent zwanger

Permanente make-up wordt afgeraden bij één van
onderstaande aandoeningen of ziektes:
– Diabetes
– Hemofilie (bloedstollingsprobleem)
– Chronische huidaandoeningen zoals, eczeem en psoriasis en/of gebruik van
Roaccutane (anti-acne middel)
– Allergie voor pigmentstoffen
– Immuunstoornis (infectie- en ontstekingsgevaar)
– Hart- en vaatafwijkingen
– Pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing)
– Tijdens chemotherapie

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica? En wil je toch permanente make-up laten zetten? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts.

Nee, in verband met mogelijke gezondheidsrisico’s voor zowel moeder als kind, kan de behandeling niet worden uitgevoerd.

Wanneer je borstvoeding geeft, zijn de zwangerschapshormonen nog steeds aanwezig. Deze hormonen zorgen ervoor dat de huid anders kan reageren dan normaal. Ik adviseer dan ook om geen permanente make-up te laten zetten.

Ja zeker, als je blonde/pigmentloze haren hebt, bieden Powder Brows een goede uitkomst. Houdt er rekening mee dat alleen de huid wordt gepigmenteerd. De haartjes worden niet meegekleurd. Hierdoor kunnen de haartjes meer opvallen. Ik adviseer je om na genezing de lichte haartjes te verven, zodat ze mooi matchen met de huid en je natuurlijke uitstraling nog meer wordt versterkt.

Ik beschik over maar liefst 8 pigmentkleuren. Deze pigmenten kunnen ook nog eens gemengd worden. Van een zeer lichte huid tot een zeer donkere huid, voor elke huidskleur de juiste pigmentkleur!

Dit is alleen mogelijk wanneer de contouren van de PMU duidelijk zichtbaar zijn én correctie van de vorm niet nodig is. Stuur ter beoordeling eerst een duidelijke foto naar info@louisebrowsandbeauty.nl.

Ja zeker! Op 4 april 2023 heeft een inspecteur van de GGD in de salonruimte vastgesteld dat permanente make-up behandelingen volgens de hygiënische richtlijnen worden uitgevoerd. De salonruimte voldoet aan alle gestelde eisen. De vergunning is afgegeven voor een periode van 3 jaar.
Ik werk alleen met permanente make-up pigmenten die door de EU zijn goedgekeurd. Alle permanente make-up pigmenten voldoen aan de normen van de REACH-verordening (Registratie, Evaluatie, Autorisatie en restrictie van Chemische stoffen).

Ja! Ik heb op 31 januari 2023 de basistraining Powder Brows afgerond. Deze heb ik gevolgd bij Ecuri Cosmetics in Capelle a/d IJssel.

Bekijk hier de tarieven
Bij het inplannen van een Powder Brows behandeling, dient direct een aanbetaling te worden voldaan van 30% van de geboekte behandeling. Betaling is mogelijk via IDeal.

Webshop

Je kan betalen via Ideal.

2 tot 3 werkdagen. De bestellingen worden verzonden via PostNL. In verband met drukte kan de levering langer duren.

Brievenbuspakket: € 5,25
Afhalen bij een PostNL-locatie: € 7,15

Wat vervelend! Dit moet natuurlijk opgelost worden! Stuur een mail met naam, bestelnummer, telefoonnummer en foto van het beschadigde artikel naar info@louisebrowsandbeauty.nl.

Niet tevreden over je bestelling? Stuur je bestelling dan binnen 14 dagen retour. Deze gaat in op de dag dat je het product hebt ontvangen.

In verband met hygiëne kunnen producten, welke vermeldt staan in de categorie ‘Make-up’, niet retour worden gestuurd.

Hier vind je alle info over het retourneren van je product.

Chat openen
Heb je meer informatie nodig?
Ik heb een vraag